Fostul procuror general al României va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din R. Moldova

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din R. Moldova. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Foto: Facebook

„Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiției și lupta împotriva corupției. Domnia sa a împărtășit mai multe aspecte din propria experiență în calitate de șef al Ministerului Public, dar și a apreciat pozitiv inițiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Însă m-a bucurat și mai mult faptul că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră”, a scris șefa Cabinetului de miniștri de la Chișinău.

Dânsa mai scrie că R. Moldova are nevoie de un „astfel de procuror” precum e Augustin Lazăr.

„Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, a conchis Sandu în postarea sa.

Augustin Lazăr a fost procuror general al României în perioada 28 aprilie 2016-27 aprilie 2019. La 27 aprilie, președintele român Klaus Iohannis i-a acceptat cererea de demisie, motivul fiind pensionarea.

Lazăr are 62 de ani, este domiciliar în București, e căsătorit și are doi copii.


Pub