PD: PG refuză să prezinte copia ordonanței, semnată de Dumitru Robu privind dosarul de uzurpare a puterii în stat

Procuratura Generală refuză să prezinte copia ordonanței, semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, de pornire a unui dosar penal în privința unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, cel puțin asta se arată într-un comunicat al Partidului Democrat.

Foto: UNIMEDIA

Reprezentanții PD-ului spun că refuzul PG este motivat de „faptul că grupul de deputați democrați, care au cerut prezentarea copiei, nu ar fi indicat în legătură cu care circumstanță solicită prezentarea copiei, că urmărirea penală ar fi pornită nu pe persoană concretă, dar pe fapt, și că materialul ar fi confidențial.

Partidul Democrat consideră că refuzul PG este legat de lipsa de probe în acest dosar fabricat la comanda alianței PSRM-ACUM, dosar ce face parte dintr-o amplă campanie de intimidare și hărțuire a reprezentanților PDM în plină perioadă electorală.

Deputații democrați vor ataca în instanța de judecată răspunsul de refuz al Procuraturii Generale”, se arată în comunicat.

UNIMEDIA amintește că deputații PDM au depus un denunț penal, în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară.

În adresarea deputaților democrați se mai solicită ca procurorii să întreprindă toate măsurile de urmărire penală, necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea acestei grave crime împotriva poporului.


Pub