Renato Usatîi: „Lui Ilan Șor i-a fost într-un loc de sechestrul pe care l-a pus Procuratura la Aeroport”

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, aduce critici la adresa guvernării, după ce compania Avia Invest, care deține prin concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a fost cumpărată de către NR Investments Ltd. Dânsul spune că Ilan Șor nu s-a speriat de sechestrul pus de Procuratura Generală pe compania Avia Invest și critică conducerea țării că nu a luat atitudine și s-a ajuns la vânzarea firmei care deține aeroporul.

Foto: UNIMEDIA

„Aflăm astăzi că lui Șor i-a fost exact în locul cela de sechestrul pe care l-a pus Procuratura la Aeroport. Ai noștri guru de la guvernare, școliți pe la Oxford și Harvard, au scăpat și de data aceasta trenul. Mă întreb doar – ei sunt așa de la natură, ori încearcă să ne prostească pe noi și, între timp, să preia schemele fostei guvernări?

Plahotniuc a fugit, Șor a fugit și își vinde și activele furate și-l doare în cot de imunitatea pe care i-au scos-o peste două luni. Iar comisia lui Slusari s-a dus la cules pătlăgele.

Guvernarea noastră a venit cu multe intenții și idei, dar când să treacă la treabă nu poate face nimic. Este un termen medical pentru cei care vor dar nu pot. Însă există și metode de tratament. Se pare că ar trebui să ajutăm un pic guvernanții să fie mai productivi”, a scris Usatîi.

Această replică a procurorului general interimar, Dumitru Robu, a apărut ca urmare a declarației oficiale a proprietarului NR Investments Ltd, Nathaniel Rothschild.

Amintim că astăzi, NR Investments Ltd a anunțat, într-o declarație oficială, despre finalizarea procesului de cumpărare a cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului internațional Chișinău.

Nathaniel Rothschild este beneficiarul exclusiv al NR Investment, care a achiziționat 95% din compania Avia Invest. Potrivit lui, compania pe care o administrează este „un partener financiar puternic și va contribui cu o bogată experiență în domeniu în beneficiul aeroportului”.

Tototadă, în același comunicat, Nat Rotschild își exprimă dorința de a colabora strâns cu Guvernul în vederea dezvoltării aeroportului și asigurarea calității acestuia în conformitate cu cele mai înalte standarde europene.

Un acord de achiziționare a cotei de 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a fost ratificat între reprezentanții Avia Invest și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild, la 19 august curent.


Pub