(video) A furat un automobil, iar acum riscă până la trei ani de închisoare. Pățania unui tânăr de 19 ani

Un tânăr de 19 ani, originar din raionul Șoldănești, care pe data de 22 august curent, a răpit automobilul de model „Vaz” care era parcat pe str. Calea Ieșilor din sectorul Buiucani. Poliţiştii au stabilit că suspectul a pătruns în automobil prin deterioararea geamului, a furat mașina și s-a deplasat spre satul Dumbrava și a adus proprietarului un prejudiciu de 16 000 de lei.

Automobilul a fost depistat pe str. Mărțișorului, ulterior a fost identificat şi reţinut şi făptaşul. În cadrul acţiunilor procesual penale, individul şi-a recunoscut vinovăţia.

În acest context, individul este cercetat penal pentru răpirea unităţii de transport, nfracțiune pentru care legislația penală în vigoare prevede amendă de la 29 000 la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.


Pub