Andrei Năstase: A fost pornită o anchetă de serviciu privind acordarea serviciilor de pază lui Serghei Șoigu

Ministrul de Interne Andrei Năstase a spus că a dispus inițierea unei anchete de serviciu privind acordarea serviciilor de pază ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, în cadrul vizitei acestuia în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Aceste proceduri sunt desfășurate de SPPS, împreună cu IGP, Ministerul de Interne nu are implicare directă. Orice delegații de acest gen, indiferent dacă sunt private sau oficiale, necesită respectarea anumitor proceduri.

M-am autosesizat, am dispus o anchetă de serviciu, se vor examina toate cirucmstanțele în care au acționat IGP-ul și alte structuri”, a spus Andrei Năstase la TVR Moldova.

De asemenea, Năstase a declarat că vizita lui Șoigu, într-o perioadă „atât de sensibilă” ar fi trebuit prevenită.

Amintim că vizita lui Serghei Șoigu a fost calificată de Maia Sandu drept una privată și nu una oficială, întrucât Ministerul Apărării nu ar fi respectat procedurile de necesare de a preîntâmpina Guvernul.

Ministrul Apărării Pavel Voicu a spus că vizita lui Șoigu a survenit în contextul în care Igor Dodon a invitat mai mulți demnitari străini să participe la evenimentele privind „aniversarea eliberării Moldovei de fasciști”.


Pub