PDM: Procuratura refuză să prezinte copia ordonanței de pornire a dosarului privind uzurparea puterii în stat. Ce vor face democrații

PE SCURT

Partidul Democrat a anunțat astăzi că Procuratura Generală refuză să prezinte copia ordonanței, semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, de pornire a dosarului penal privind uzurparea puterii în stat.

Refuzul PG este motivat de faptul că grupul de deputați democrați, care au cerut prezentarea copiei, nu ar fi indicat în legătură cu care circumstanță solicită prezentarea copiei. Pe de altă parte, democrații consideră că refuzul PG este legat de lipsa de probe în acest dosar.

PE LUNG

Formațiunea a catalogat acest dosar drept unul „fabricat la comanda alianței PSRM-ACUM”, dosar ce face parte dintr-o amplă campanie de intimidare și hărțuire a reprezentanților PDM în plină perioadă electorală”.

Deputații democrați au precizat că vor ataca în instanța de judecată răspunsul de refuz al Procuraturii Generale.

La începutul lunii august, un grup de deputați democrați a solicitat PG copia ordonanței de inițiere a dosarului penal, pentru a o ataca în instanța de judecată.

Totodată, PDM a precizat că va depune mai multe plângeri și sesizări la Procuratura Generală, atât pe fapte probate „privind uzurparea puterii de către actualul regim de guvernare”, inclusiv in perioada 8-15 iunie, cât și în ceea ce privește „mai multe ilegalități comise, abuz și exces de putere”.

Reamintim că astăzi deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba a anunțat că mai mulți deputați au fost invitați la Procuratura Generală în calitate de martori în dosarul privind uzurparea puterii în stat.

Precizăm că procurorul general interimar Dumitru Robu a dispus pe 5 august inițierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.