Krasnoselski cere tancul de la Cornești

PE SCURT

Vadim Krasnoselski, liderul administrației separatiste de la Tiraspol, a declarat astăzi la o conferință de presă că vrea să se adreseze autorităţilor de la Chişinău cu propunerea de a transmite Tiraspolului tancul, instalat în calitate de monument al Armatei Sovietice, în localitatea Corneşti, raionul Ungheni.

El a spus că acesta se află „într-o stare deplorabilă și este vandalizat cu regularitate”, transmite novostipmr.com.

PE LUNG

Este vorba despre un tanc IS-3, dintr-un sat din raionul Ungheni. Arată extrem de rău. Mai mult, din informaţiile deţinute, acesta nu figurează ca şi valoare istorică în Moldova şi nu se află la balanţa nimănui. Acesta este vandalizat pur şi simplu. Din aceste considerente, aș vrea să mă adresez conducerii Moldovei: dacă nu puteți proteja memoria istorică a soldatului sovietic, dați-ni-l nouă” , a declarat Vadim Krasnoselski.

El a spus că la Tiraspol tancul „va fi adus în ordine, va fi pus pe piedestal și va servi drept dovadă vie a victoriei armatei sovietice”.

Anterior, publicația locală Expresul. md a scris citând un localnic că acest tanc nu are nicio valoare istorică. A fost adus de la Odessa, a urcat pe postament cu motorul propriu. De aceea a și putut fost amplasat la locul unde se află ca să nu fie utilizată o macara.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.