Activista suedeză Greta Thunberg a ajuns la New York la bordul unui velier
Externe 29 august 2019, 20:05 | 1156

Greta Thunberg, o tanara din Suedia, devenita in ultimul an un adevarat simbol al luptei pentru protectia mediului, a ajuns la New York dupa ce a traversat Atlanticul la bordul unui velier. Ea a refuzat sa se deplaseze cu avionul din cauza emisiilor de carbon, pe care il genereaza acest mijloc de transport.

Velierul în care a călătorit adolescenta suedeză a părăsit portul Plymouth din sudul Angliei pe 14 august și după o călătorie de două săptămâni a ajuns la New York. Acolo, Greta Thunberg va asista la un summit mondial organizat de ONU, programat să se desfăşoare în septembrie.

Tânăra suedeză în vârstă de 16 ani a refuzat să se deplaseze în Statele Unite cu avionul din cauza emisiilor de carbon pe care îl generează acest mijloc de transport. În schimb, a fost invitată de Pierre Casiraghi, fiul prințesei Caroline de Monaco, la bordul velierului său, care folosește energie electrică produsă doar de panouri solare și de două hidrogeneratoare. La New York, Greta Thunberg a fost așteptată de zeci de oameni.

Călătoria Gretei Thunberg a fost afectată de o polemică declanşată după ce un membru al echipei sale a declarat presei că mai multe persoane vor călători cu avionul la New York pentru a aduce velierul înapoi în Europa, după finalizarea călătoriei. Greta Thunberg a recunoscut, la rândul ei, că nu ştie deocamdată ce mijloc de transport va folosi atunci când se va întoarce în Europa. 

Opinia ta contează. Comentează!