Reforma în justiție, (ne)dorită de CSP
Social 29 august 2019, 20:28 | 1990

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor nu sunt de acord ca procurorul general sa fie selectat in baza unui concurs, desfasurat de o comisie la Ministerul Justitiei, dar se vor conforma legii. Despre acest lucru a anuntat presedinta CSP, Angela Motuzoc, dupa sedinta consiliului. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat ca nu va candida pentru functie.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, nu a răspuns la apel, pentru a comenta situația. Cum va fi ales noul procuror, rămâne de văzut, cert este că până acum nu există nicio candidatură care să participe la concursul anunțat încă pe 9 august.

După ședința CSP, procurorul interimar Dumitru Robu a declarat jurnaliștilor că nu-și va lansa candidatura, întrucât nu-i permite legea, fiind membru al consiliului. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 10 septembrie. În cazul în care nu va fi înregistrat niciun candidat, perioada de depunere a actelor va fi prelungită. Funcția de procuror general a rămas vacantă după demisia lui Eduard Harunjen, la 11 iulie curent. 

Opinia ta contează. Comentează!