(video) Putin l-a scos pe Erdogan la o înghețată lângă Moscova. „Plătiți și pentru mine?”

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cel turc, Recep Erdogan, şi-au afişat din nou prietenia în public. De data aceasta la un important salon internaţional de aviaţie de lângă Moscova, scrie stirileprotv.ro.

Cei doi lideri au inspectat avioane de ultimă generaţie, după care s-au răcorit cu îngheţată.

Preşedintele turc Recep Erdogan a fost invitatul de onoare al ediţiei din acest an al salonului Aviatic MAKS, de lângă Moscova, şi a fost întâmpinat chiar de către omologul său rus, Vladimir Putin.

Cei doi au urcat pe o platformă până la nivelul cabinei pilotului unui avion de luptă Suhoi - 57, a cincea generaţie de astfel de aparate.

Vladimir Putin: „Sunt încrezător că toţi partenerii noştri internaţionali şi, desigur, prietenii noştri turci - delegaţia turcă - vor fi interesaţi de realizările industriei aviatice ruseşti şi de capabilităţile tehnice de ultimă generaţie ale Forţelor Aerospaţiale Ruse.”

Relaţia prea cordială a Turciei cu Rusia deranjează însă Casa Albă şi NATO, mai ales după ce Turcia a cumpărat sistemul de apărare antirachetă S-400 din Rusia. Statele Unite consideră că acest sistem este incompatibil cu cel folosit de NATO şi reprezintă o ameninţare pentru programul american de avioane de luptă F 35.

Prin urmare, Statele Unite au suspendat Turcia din programul F-35 şi au ameninţat Ankara cu sancţiuni suplimentare. Erdogan a rămas însă de neclintit.

Recep Tayipp Erdogan, președintele Turciei:Credem că relaţia noastră cu Rusia va oferi un impuls noilor dezvoltări în industria aviatică şi în domeniul aerospaţial. ”

După momente oficiale, cei doi lideri au fost toropiţi de căldură şi s-au oprit la un stand cu îngheţată. Cum Erdogan nu avea bani schimbaţi, Vladimir Putin a fost generos şi a făcut cinste cu îngheţată. Mai întâi pentru omologul său turc, după care s-a îndurat şi a cumpărat pentru toată delegaţia. Liderul de la Kremlin a scos o bancnotă de 5.000 de ruble din buzunar, adică aproximativ 75 de euro.

Erdogan: „Plătiţi şi pentru mine?” Putin: „Desigur, doar sunteţi musafirul meu.” Angajată: „Costă 210 ruble.” Putin, către o angajată: „210? Să-i daţi restul ministrului Dezvoltării. Ştiţi ce? Daţi îngheţată tuturor care vor una, din banii de rest. ”

În timp ce preşedintele Erdogan se afla la Moscova, în Turcia a ajuns al doilea transport al sistemului de apărare antirachete S-400, livrat de Rusia, şi contestat de Statele Unite.


Pub