PCRM va participa la alegerile locale din octombrie: „Pentru a începe din nou restaurarea orașelor și satelor moldovenești”

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova anunță că va participa la scrutinul electoral din 20 octombrie curent, pentru alegerile locale generale. Într-un comunicat emis presei, PCRM critică noua guvernare și spune că își consolidează forțele pentru a reveni pe arena politică și a începe „din nou restaurarea orașelor și satelor moldovenești”.

Foto: UNIMEDIA

„Coaliția de guvernare nu este diferită de conducătorii ultimului deceniu. Această coaliție este preocupată să îndepărteze conducerea de oameni. Prin urmare, auzim din nou despre reforma administrativă, care presupune o reducere de zece ori a numărului de primării și de 3-5 ori a numărului de raioane. Pentru rezolvarea unor simple întrebări, oamenii vor trebui din nou să meargă zeci de kilometri, să stea în rând la ușile oficialilor. Proiectul acestei reforme se află pe agenda actualei coaliții.

La fel ca anii precedenți, noua coaliție consideră alegerile locale doar un câmp de luptă pentru putere la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

Problemele oamenilor, în primul rând, trebuie soluționate de autoritățile locale. Prin urmare, este important ca consilierii locali și primarii să fie din comunitățile pe care le vor conduce. Moldova are nevoie de un guvern local”, se arată în anunțul PCRM.

Comuniștii spun că vor desemna candidați care vor lucra în favoarea cetățenilor.

„Trebuie să alegem persoane care respectă legea și să fie destoinice pentru autoritățile locale care sunt gata să poarte responsabilitatea în fața locuitorilor orașelor, satelor, raioanelor, și să realizeze schimbări tangibile în dezvoltarea lor.

Partidul Comuniștilor va desemna acești candidați și este gata ca după alegeri să coopereze în consilii și primării cu cei care împărtășesc cu exactitate această abordare a activității autorităților locale.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova consideră: consiliile locale reprezintă baza politică și socio-economică a țării.

Alegerea reprezentanților demni, persistenți, calificați ai autorităților locale este sarcina noastră principală”, conchide comunicatul.

Alegerile locale generale se vor desfășura la 20 octombrie 2019.


Pub