(video/update) Ultima oră: Partidul Liberal Reformator se redenumește în Partidul Popular Românesc; Vlad Țurcanu va fi președintele formațiunii

Partidul Liberal Reformator se redenumește în Partidul Popular Românesc. Vlad Țurcanu va fi președintele formațiunii. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei conferințe de presă.

Țurcanu a declarat că PPR va participa la alegerile locale din 20 octombrie, dar și în alegerile parlamentare repetate în cele 4 circumscripții.

„Partidul Popular Românesc intervine pe scena politică pentru a promova o politică pro-românească echilibrată, dar fermă. Pentru a apărea interesele legitime a populației majoritare ale Republicii Moldova. Bineînțeles că vom consolida forțele politice, pentru a crea din nou un pol românesc, un pol distinct așa cum își doresc cetățenii, care nu se regăsesc în retorica și acțiunile partidelor parlamentare. Iar fără o relație specială cu România, în ceea ce ține politica externă, de proiecte economice, sociale, culturale, de infrastructură. Am văzut că este o acțiune de fără orizont în RM, la nivel politic, de a imagina un parcurs fericit pentru Republica Moldova. Este alegerea blocului ACUM de a avea o relație specială cu un partid pro-rus și neocomunist, dar este și dreptul populației RM de a nu accepta o asemenea construcție, care nu corespunde aspirațiilor sale”, a declarat Țurcan.

Printre vice-președinții formațiunii se numără liderul Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, istoricul Ion Varta, activistul civic Anatol Ursu, prorectorul Universității de Stat „Dimitrie Cantermir”, Tatiana Potîng, Oleg Bodrug, ex-vice-președinte al Parlamentului, Valeriu Saharneanu, ex-deputat, Ana Bejan, ex-prefect al județului Soroca.


Pub