„Realitatea economică” despre „Drumuri Bune”, explicată de Slusari: Guvernul Filip abuziv a majorat cifra alocațiilor pentru drumuri aproape de două ori fără ca să aibă acoperire financiară

Guvernul Filip abuziv a majorat cifra alocațiilor pentru drumuri aproape de două ori fără ca să aibă acoperire financiară. Declarațiile aparțin lui vicepreședintelui Parlamentuli Alexandru Slusari, și au fost făcute în contextul programului „Drumuri Bune”.

Foto: UNIMEDIA

Încă odată despre Programul Drumuri bune. Cu cifre legale, care pot fi ușor verificate. Să înțeleagă toți minciuna guvernării precedente.

Legea Bugetului pentru anul 2019, aprobat de Parlamentul vechi, prevede că pentru Programul de reparație a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și a străzilor se alocă sumă de 950 mln lei. Apropo, 270 mln. din aceasta suma ar trebui să acopere datoriile anului 2018.

La 3 aprilie 2019 Guvernul vechi prin Hotărârea nr. 206 aprobă la propunerea unui ministru-bufon al economiei un PROGRAM de reparație periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și a străzilor în valoarea totală 1,725 mlrd. lei. Adică executivul în mod arbitrar și abuziv a majorat cifra alocațiilor pentru drumuri aproape de două ori FĂRĂ CĂ SĂ AIBĂ ACOPERIREA FINANCIARĂ ȘI CONTRAR LEGII BUGETULUI.

Aprecierea juridică a acțiunilor Guvernului Plahotniuc în continuare ar trebui să facă procurorii. Dar cetățenii trebuie să cunoască realitatea economică, atunci când cineva încearcă să manipuleze politic, vorbind că guvernarea nouă a taiat ceva din Programul Drumuri Bune. Noi doar respectăm legea și limitele bugetare, ci nu unele hotărâri halucinate electorale și ilegale”.

UNIMEDIA amintește că pe anul 2019 veniturile bugetului de stat vor constitui 40 633 531,5 mii lei, cheltuielile - 46 336 817,6 mii lei, cu un deficit în sumă de 5 703 286,1 mii de lei. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent.


Pub