Flux mare de automobile la punctele de trecere ale frontierei de stat

PE SCURT

În ultimele trei luni, s-a înregistrat un flux mare de automobile la unele treceri ale frontierei de stat, ceea ce a dus la o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare, anunță Poliția de Frontieră.

Multe mașini au fost și în după amiaza zilei de ieri. În diferite perioade de timp s-a semnalat trafic intensiv în punctele de trecere Mirnoe, Criva și Palanca. S-a activat la capacitate maximă pentru a nu permite creșterea considerabilă a timpului de așteptare.

PE LUNG

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 61.916 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 34.625 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 40.988 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 12.683  traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în Moldova – 7.866 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 6.839 traversări persoane;

PTF Tudora – 6.041 traversări persoane;

PTF Otaci – 5.753 traversări persoane;

PTF Cahul – 5.627 traversări persoane;

PTF comun Palanca – 5.339 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 4.535 traversări persoane;

PTF comun Criva – 3.804 traversări persoane;

PTF Leușeni – 3.354 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea, din timp, a valabilității și statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

– îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

– pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.

– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.