O copilă a murit otrăvită
Social 28 august 2019, 21:15 | 1022

Nenorocire într-un sat din raionul Hâncești. O fată de nouă ani a murit, iar prietena ei de aceeași vârstă a ajuns la Institutul Mamei și Copilului în stare gravă, după ce ambele fete s-au dat pe cap cu o soluție folosită împotriva păduchilor. Copilele erau în grija bunicilor, mamele fiind plecate la muncă peste hotare.

Totul s-a întâmplat în casa părintească a uneia dintre fete. După ce s-au dat pe cap cu soluția anti-păduchi, ele s-au culcat, dar la scurt timp au anunțat că se simt rău. Sora uneia dintre copile a chemat ambulanța, care le-a transportat la Spitalul raional Hâncești.

Fata care a scăpat cu viață a fost adusă cu elicopterul la Institutul Mamei și Copilului.

Un caz similar a avut loc la mijlocul lunii iunie, într-un sat din raionul Orhei. Atunci, o fată de 11 ani a murit, iar verișoara ei a ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanță împotriva păduchilor. În consecință, Ministerul Sănătății a ordonat ca toate punctele medicale să fie asigurate cu preparate gratuite pentru oameni împotriva pediculozei și scabiei. Potrivit autorităților, 38 de copii au murit în ultimii șapte ani din cauza intoxicațiilor cu substanțe chimice. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie