(foto) Premieră: Primul model plug-in hybrid al mărcii SEAT

Concernul VW impune electrificarea în masă şi pe etape a tuturor modelelor mărcilor pe care le are sub aripă, inclusiv şi a celor care vând maşini în masă. Dacă mai devreme în acest an am fost martorii primului model plug-in hybrid al Skoda, chiar astăzi ni se prezintă primul automobil de acest gen al celor SEAT.

În timp ce producătorul ceh a ales să aplice tehnologia pe un sedan liftback, spaniolii vin pe piaţă cu un SUV, deşi sistemul de propulsie este unul identic şi diferă doar prin setări.

Noul SEAT Tarraco FR PHEV are sub capotă un benzinar de 1.4 litri cu 150 de CP, iar între el şi cutia de viteze DSG cu şase trepte se află un electromotor sincron cu magnet permanent care generează alţi 116 CP. Puterea totală a sistemului se ridică la 245 CP şi 400 Nm.

La fel, între cele două propulsoare se află un ambreiaj prin care primul se poate deconecta complet. În această situaţie SUV-ul poate rula doar pe bază de energie electrică pe o distanţă de peste 50 de km, calculată în ciclu realist WLTP.

Bateria litiu-ion de 13 kWh în care este stocată această energie este instalată sub bancheta din spate şi această soluţie a scos din joc un sistem de tracţiune integrală. Nu există nici un alt motor electric suplimentar pe puntea din spate care ar putea contribui, astfel încât această maşină este oferită doar cu tracţiune faţă.

Chiar şi aşa, noul model hibrid nu a devenit doar cel mai puternic, ci şi cel mai agil din familie: timpul de acceleraţie 0-100 km/h declarat este de 7.4 secunde comparativ cu 8.0 secunde, atât cât pot arăta modelele cu motoare pe benzină şi diesel cu câte 190 de CP şi sistem de tracţiune integrală. Viteza maximă este la fel mai mare – 217 vs 210-211 km/h.

În același timp, odată cu noul model hibrid a fost introdus linia de echipare sport FR pentru noul Tarraco, deşi va putea fi comandată şi pe un SUV non-hibrid. Caracteristicile sale includ nişte arcuri mai evazate, un spoiler pe uşa portbagajului, jante originale de 19 sau 20 de inci, dar şi o suspensie reconfigurată cu setări sport.

Culoarea maşinii din imagini este la fel una nouă – Fura Grey, iar exemplarul care va fi expus la Salonul Auto de la Frankfurt va fi un showcar.

În habitaclu apar noi scaune sport frontale cu suporturi laterale şi tetiere integrate (reglabile electric şi cu memorie pentru şofer), un volan sport turtit în partea inferioară, pedale cu inserţii din aluminiu şi alte elemente decorative corespunzătoare.

În plus, linia de echipare FR introduce şi o serie de dotări noi, care vor ajunge mai târziu şi în lista altor linii. Vorbim despre cel mai avansat sistem multimedia cu navigaţie, operabil pe un ecran lat şi tactil de 9.2 inci (anterior maxim era de 8 inci) şi un panou de control al sistemului de climatizare cu comenzi complet tactile.

Printre alte opţiuni lansate se numără un Trailer Assist care face remorcarea semnificativ mai ușoară și reduce probabilitatea că utilizatorii vor întâmpina dificultăți atunci când parchează, dar şi un Parking Heater care va permite încălzirea motorului și a maşinii pe interior mai repede pe timp de vreme rece.

Modelul SEAT Tarraco FR PHEV va fi prezentat în premieră publică sub forma unui show car la Frankfurt Motor Show, însă în vânzare pe piața europeană va ajunge abia în 2020. Și acesta este doar începutul programului de electrificare: până la sfârșitul anului 2020 compania promite să producă șase mașini electrice și plug-in hibride sub mărcile SEAT şi CUPRA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/