/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Gheorghe Balan: „În ordin nu este scris că vizita lui Serghei Șoigu în Moldova a fost oficială”

28 august 2019, ora 18:40

Declarații contradictorii la Inspectoratul General al Poliției cu privire la asigurarea securității ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Șeful interimar al IGP, Gheorghe Balan, susține că în ordinul pe care l-a semnat nu era menționat că vizita ministrului rus al Apării în Republica Moldova a fost una oficială. Anterior, ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a spus că ordinul a fost elaborat în baza interpelării Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), în care ar fi fost indicat că vizita a fost una oficială. 

„Eu am semnat acel ordin. În dispoziție, dacă dumneavoastră o să faceți cunoștință cu ea, nu este scris nicăieri vizită oficială. Sintagma „delegație oficială” nu era în dispoziție”, a declarat șeful IGP contactat de TV8.

Întrebat de ce forțele de ordine au asigurat securitatea ministrului rus al Apărării dacă, totuși, potrivit lui vizita lui Serghei Șoigu în Republica Moldova ar fi una neoficială, Gheorghe Balan, ne-a spus că toate răspunsurile le primim de la șeful adjunct interimar al IGP, Eugeniu Piterschi. Acesta nu a răspuns la telefon.

Șeful IGP nu ne-a spus nici câți bani au fost cheltuiți din bugetul de stat pentru asigurarea securității ministrului rus al Apărării.

Contactați de TV8, reprezentanții SPPS au declarat că se vor documenta pe acest caz și vor veni ulterior cu o reacție.

La același subiect:

/DOC/ Vizita lui Șoigu în R. Moldova, oficială sau neoficială? Ce prevede ordinul de securitate care ar fi fost emis de IGP

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram