(video) Andrei Năstase: Astăzi este un an de când Plahotniuc „folosea forța împotriva oamenilor rămași peste noapte la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt”

Ministrul de Interne Andrei Năstase a transmis un mesaj din fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt și a amintit de evenimentele de acum un an, pe 27 august, atunci când forețele de ordine au încercat să îndepărteze cu forța unii protestatari care au rămas peste noapte lăngă monument.

Foto: Facebook/ Andrei Năstase

„Astăzi, 27 august 2019, se împlinește un an de zile de la momentul în care regimul criminal al lui Plahotniuc folosea forța împotriva oamenilor rămași peste noapte la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Acum un an, la 6 dimineața, intervenția în forță a demonstrat că regimul se rupsese definitiv de popor. Știam încă de atunci că sfârșitul LOR era aproape.

Iată că astăzi, aici, la statuia lui Ștefan este liniște. Suntem liberi, iar acest lucru îl poate observa oricine dorește cu adevărat sa priceapă că Moldova se schimbă, că lucrurile, încet dar sigur, intră pe un făgaș normal.

Vă îndemn să avem încredere unii în ceilalți, să avem curajul asumării propriului nostru destin și să credem cu tărie că putem face din Moldova țara în care oamenii se întorc și nu mai pleacă, țara în care putem să ne creștem corect copiii.

Vinovații, vă asigur, vor răspunde în fața justiției. Dar pentru faptele lor, nu pentru supărările noastre. Doar așa putem merge înainte! Un om liber este un om puternici! Fiți puternici, nu vă temeți! Moldova se schimbă!”, a scris Andrei Năstase.

Tot astăzim mișcarea Occupy Guguță a venit la monument cu pancarte și a cerut „mai multă dezoligarhizare”.


Pub