Fabrica DRÄXLMAIER Cahul și-a deschis oficial ușile printr-un eveniment deosebit

Fabrica DRÄXLMAIER din Cahul și-a deschis oficial ușile la 25 august 2019, printr-un eveniment deosebit, la care au participat mii de oameni din regiune.

Foto: DRÄXLMAIER

Organizatorii au surprins invitații de la mic la mare cu diferite activități, dar și cu un concert extraordinar. Rând pe rând, pe scena amenajată în preajma fabricii au urcat ansamblul de dans „Izvoraș”, ansamblul etno-folcloric „Crăițele”, solista de muzică populară Lenuța Neagu, formațiile Pasha Parfeni & band, Tharmis Orchestra, DoReDos, Sunstroke Project, iar seara s-a încheiat cu evoluția binecunoscutei trupe Carla’s Dreams.

Evenimentul a început la ora 16.00 și s-a încheiat după 22.30. Pe parcursul acestor ore, invitații au avut posibilitatea să viziteze fabrica la tururi organizate de angajații companiei, unde luau cunoștință cu condițiile de muncă de aici. Copiii au avut parte de o sărbătoare aparte: tobogane gonflabile, starturi vesele, jocuri interactive, master-class-uri de pictură, show cu bule de săpun, mascote și multe alte activități organizate de animatori. Mai mult, în zonă a fost amenajat și un foodcort, astfel ca toți oaspeții să aibă parte de gustări și băuturi răcoritoare. Seara s-a încheiat cu focuri de artificii spectaculoase.

„Suntem mândri să contribuim la consolidarea centrului economic din regiune investind în noua fabrică din Cahul. Cu acest pas, putem demonstra încă o dată angajamentul nostru sustenabil în Moldova. Aș dori să-mi exprim recunoștință tuturor oamenilor, care au contribuit la înființarea acestei fabrici și care continuă să ne sprijine în toate procesele zilnice, care asigura activitatea fără cusur a întregii locații”, spune Răzvan-Laurențiu Stoica, Administratorul fabricii din Cahul.

DRÄXLMAIER / Sursa:DRÄXLMAIER
DRÄXLMAIER / Sursa:DRÄXLMAIER
DRÄXLMAIER / Sursa:DRÄXLMAIER
DRÄXLMAIER / Sursa:DRÄXLMAIER

În Moldova Grupul DRÄXLMAIER a venit în 2007, când a deschis prima hală de producere la Bălţi. În 2011, a fost deschisă a doua fabrică. În 2017, DRÄXLMAIER a deschis un Birou de Dezvoltare Produs la Chişinău, iar în 2018 Grupul s-a extins la Cahul. În prezent, DRÄXLMAIER are în Moldova peste 5 mii de angajaţi. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic.

„Datorită experienței pozitive, pe care o avem aici în Moldova în ultimii doisprezece ani, a fost un pas logic pentru noi să ne extindem în sudul țării și să ne promovăm angajamentul aici. Pe mai mult de 17.000 de metri, mai mult de 500 de angajați sunt acum în măsură să producă cablaje electrice de înaltă calitate pentru producătorii de automobile premium. Numărul angajaților va crește în următorii ani. Am securizat opțiunea de a extinde fabrica la necesitate. Astfel, avem capacitatea de a face alte proiecte.”, a menționat Kai Mussman, Șef de Operațiuni SE Europa de Est.

Despre fabrica DRÄXLMAIER: Compania DRÄXLMAIER a fost fondată în 1958 în Germania şi de atunci a cunoscut o dezvoltare accelerată, ajungând la ziua de azi să aibă peste 60 de fabrici în peste 20 de ţări ale lumii cu mai mult de 70 de mii de angajaţi. Printre clienţii DRÄXLMAIER se numără companii premium la nivel mondial: Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, VW, precum şi producătorii de automobile californiene extrem de inovatoare. Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house.

Astăzi, la fabricile DRÄXLMAIER, inclusiv la Cahul, se pot angaja: ingineri, ingineri-proiectanţi, dezvoltatori, personal administrativ, operatori în producţie, lucrători în logistică, lucrători în calitate, mecanici. Cei care doresc să aibă un loc de muncă în condiţii europene şi un salariu stabil, îşi pot realiza visul la fabrică, iar pentru aceasta e nevoie să dea dovadă de responsabilitate şi să dorească să înveţe și să muncească. Orice angajat nou venit la fabrică este antrenat într-un proces de instruire şi timp de câteva luni învaţă profesia nouă, pe care o va avea. Pe durata instruirii, noilor angajaţi li se achită salariu și ei primesc toate beneficiile oferite de companie – transport gratuit, tichete de masă, prime, pachet social, contract nelimitat. De asemenea, absolvenții gimnaziilor, care au atins vârsta de 16 ani, pot aplica la programul de Învățământ Dual, acum și la Cahul. Grupul DRÄXLMAIER continuă astfel să investească în locațiile din Moldova și pregătirea profesională a angajaților companiei pentru continuarea proiectelor importante și crearea noilor locuri de muncă.


// console.log('no ads situation')