Maia Sandu: „Republica Moldova are o independență fragilă și nu mă tem să o spun”

Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia a 28 de ani de independență a Republicii Moldova. Prim-ministra a declarat că Moldova are „o independență fragilă”

Foto: UNIMEDIA

„La mulți ani, oameni buni ai acestei țări!

Cred că fiecare dintre noi s-a întrebat astăzi cât de independenți suntem și ce înseamnă independența pentru fiecare dintre noi. Republica Moldova are o independență fragilă și nu mă tem să o spun. Dar asta nu mă împiedică să cred în noi, să cred că depinde de noi dacă vom deveni sau nu cu adevărat independenți într-o zi.

Cred că vom fi cu adevărat independenți atunci când vom construi mai puține garduri înalte care să ne despartă și mai multe drumuri care să ne unească, atunci când nu vom mai măsura bogăția în mașini scumpe, ci în oameni dragi pe care îi avem alături, atunci când viața unui om nu va depinde de mită, atunci când nu vom întoarce privirea în fața unei nedreptăți, atunci când cuvintele „judecător” și „procuror” nu vor fi cuvinte de ocară, atunci când cei care au plecat se vor simți liberi să revină acasă și să-și poată vedea familia mai des decât o dată pe an, atunci când ne vom putea trata în spitalele noastre, atunci când copiii noștri vor merge la școli bune și frumoase, cu profesori respectați și bine pregătiți, atunci când nu vom avea armate străine pe teritoriul țării noastre, atunci când Europa va fi la noi acasă”, a scris Maia Sandu.

La ora 17:00, cabinetul de miniștri organziează o rundă de discuții cu cetățenii, în fața clădirii Guvernului.


Pub