De Ziua Independenței, la sfat cu miniștrii pe spațiul verde din fața Guvernului// VIDEO

PE SCURT

Guvernul invită cetățenii astăzi de Ziua Independențe, la 17:00, să vină în centrul capitalei, pe spațiul verde din fața Guvernului, unde vor putea sta la sfat cu miniștri.

„Vă așteptăm cu drag să discutăm și să sărbătorim liber și simplu cei 28 de ani de independență. Îi așteptăm în Piața Marii Adunări Naționale pe toți cei care au rezistat acasă în speranța unor vremuri bune, dar și pe cei care au revenit din diasporă în aceste zile. Îi invităm și pe cei care au cântat ritmurile rezistenței”, se arată în mesajul Executivului.

PE LUNG

Începând cu ora 18:00, în în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc și un concert cu interpreți de acasă. Pe scenă vor urca Cătălin Josan, Cristina Scarlat, Via Dacă, Ansamblul Academic Național de dansuri populare „JOC”, Cristofor Aldea-Teodorovici, Orchestra „Lăutarii”, Ion Paladi, Pasha Parfeni, ș.a.

Astăzi Republica Moldova sărbătorește 28 ani de la proclamarea independenţei. Ziua a început cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată”, la care a participat conducerea țării președintele Igor Dodon, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și prim-ministra Maia Sandu.

Ulterior, președintele Igor Dodon a depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt la ora 10.00, iar membrii Guvernului și cetățeni – la ora 11.00.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.