Unii sărbătoreau, alții protestau
Social 27 august 2019, 19:45 | 1027

Dezoligarhizare in adevaratul sens al cuvantului si adevarul despre profesorii turci care au fost expulzati din Republica Moldova. Sunt cateva dintre cerintele comunitatii „Occupy Guguta”, care au manifestat astazi langa monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant, in timp ce oficialii depuneau flori cu ocazia Zilei independentei.

Manifestanţii au vrut să vadă cum vor reacționa de această dată polițiștii, care anul trecut i-au ridicați din fața monumentului lui Ștefan cel Mare.

Activiștii au venit să protesteze la monument, deoarece știau că aici vor veni cei din conducere să depună flori. Președintele Igor Dodon ar fi citit o bună parte din mesajele manifestanților, dar nu s-a apropiat să discute cu ei.

Cu reprezentații comunității „Occupy Guguță” au vorbit prim-ministrul Maia Sandu și viceprim-ministrul Andrei Năstase. „Asta nu e dezoligarhizare”, este unul dintre mesajele de pe pancarte, care i-a atras atenția premierului.

La aproape un an de la expulzarea profesorilor turci, așa și nu se cunoaște adevărul despre cele întâmplate chiar dacă la putere este o nouă guvernare, susțin activiștii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie