Ziua Independenței în retrospectivă
Social 27 august 2019, 20:09 | 2548

Anul trecut, aceasta zi a fost marcata de violenta. Multi oameni nemultumiti de anularea alegerilor locale au ramas sa innopteze in Piata Marii Adunari Nationale. In dimineata zilei de 27 august 2018, manifestantii in frunte cu Andrei Nastase si Maia Sandu au fost luati pe sus de politie. Locul a fost eliberat pentru membrii Guvernului Filip, aflat atunci la putere.

Acum un an, membrii Mișcării de Rezistență rămași în seara de 26 august la monumentul lui Ștefan cel Mare au întâlnit Ziua Independenței fiind luați pe sus de polițiști. Asta pentru că membrii Guvernului în frunte cu Pavel Filip urmau să depună flori la monument.

Pentru securitatea Guvernului PD de atunci, clădirea Executivului și perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale a fost îngrădit.

Iar oamenii de rând nu erau lăsați să se apropie de monumentul lui Ștefan cel Mare.

Ulterior, Piața Marii Adunări Naționale a fost divizată în două. Pe de o parte, membrii Mișcării de Rezistență ACUM, iar pe de alta - simpatizanții Partidului Șor în frunte cu Marina Tuber, care au dansat, au băut și au mâncat.

La un an de la acele evenimente, președintele Igor Dodon, care atunci a depus flori de rând cu membrii Guvernului Filip, spune că NU EL este responsabil de faptul că protestatarii au fost evacuați.

Actualul ministru de Interne spune că acum, fiecare om se poate simți în siguranță, iar structura pe care o conduce a devenit a cetățenilor.

Iar prim-ministrul Maia Sandu este convinsă că cetățenii de acum în colo se vor bucura de libertate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie