La 28 de ani de Independență, Partidul Nostru promite că va continua lupta pentru a transforma R. Moldova într-un stat de drept

by Rec_lama
Distribuiti mai departe...

Membrii și simpatizanții Partidului Nostru din municipiul Chișinău au marcat Ziua Independenței Republicii Moldova prin depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Reprezentanții formațiunii au declarat și cu această ocazie că își doresc ca Republica Moldova să devină un stat bazat pe drept și pe dictatura legii.

Ei au adus un omagiu la Monumentul lui Ștefan cel mare, acolo de unde, după cum a remarcat consiliul municipal de Chișinău, Ilian Cașu, au pornit acțiunile care au condus la proclamarea Independenței.

„Statul Republica Moldova  își serbează astăzi ziua de naștere, împlinește 28 de ani și în opinia noastră astăzi nieste ziua când ne întrebăm ce fel de stat ne dorim, când trebuie să spunem sus și tare ce ne dorim de la acest stat. Ne dorim un stat bazat pe dictatura legii, un stat unde cei care sunt la putere în primul rând sunt model de respectare a legii și pe urmă să ceară cetățeanului de rând să respecte legea”, a declarat Ilian Cașu.

În acest context, el a amintit despre evenimentele de acum un an, când poliția a aplicat forța și a folosit gaze lacrimogene pentru dispersa liderii opoziției de atunci care manifestau la monumentul lui Ștefan cel Mare. „Iată că nici până în ziua de azi nu există nicio decizie a instanțelor de judecată”, a remarcat Ilian Cașu.

Cașu a dat asigurări că Partidul Nostru și liderul formațiunii, Renato Usatîi vor continua să lupte pentru a transforma Republica Moldova într-un stat de drept și democratic. „Ne dorim un stat  bazat pe drept, un stat unde funcționează democrația și unde cetățenilor le sunt respectate drepturile. Partidul Nostru, Renato Usatîi ne vom conjuga eforturile și pentru asta vom lupta. La Mulți Ani, Republica Moldova!”, a declarat Ilan Cașu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...