(video) Mesaj de felicitare din partea ambasadorului SUA în RM, Dereck J. Hogan, cu ocazia a 28 de ani de la declararea independenții Republicii Moldova

Mesaj de felicitare din partea ambasadorul SUA în RM, Dereck J. Hogan, cu ocazia a 28 de ani de la declararea independenții Republicii Moldova.

Hogan spune că se bucură că se află în RM, chiar dacă numai de 10 luni, perioadă în care a ajuns să îndrăgească mai multe regiuni din țară.

„În 28 de ani ați parcurs un drum lung în calitate de stat suveran și independent, liber să își aleagă singur viitorul. Acesta este un lucru continuu. Țara mea are 243 de ani și încă lucrăm pentru a o îmbunătăți. Împărtășim dorința voastră pentru a avea o țară cu un guvern al poporului, care să întărească instituțiile guvernamentale, inclusiv prin combaterea corupției”, a declarat ambasadorul.

Hogan a mai adăugat că SUA va continua să susțină Republica Moldova.

Ziua de 27 august 1991 va rămâne în istoria Republicii Moldova ca ziua în care țara noastră a obținut independența. Acum 28 de ani a fost adoptată Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică.

În Declaraţia de Independenţă se prevedea: „Republica Moldova este un stat suveran, independent şi democratic, liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale“. Din păcate, originalul Declaraţiei a dispărut în incendiul din timpul protestelor din aprilie 2009.


Pub