Demers la CEC împotriva PSRM-ului: „Ar fi folosit resurse administrative în campania electorală”

Partidul Uniunea Salvați Basarabia a trimis un demers la CEC în care acuză Partidul Socialiștilor că s-ar folosi de resursele administrative pentru promovarea în campania electorală.

Foto: UNIMEDIA

Într-un comunicat se precizează că „în seara zilei de 25 august reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în frunte cu deputatul Ion Ceban, candidat „declarat” al PSRM pentru funcția de primar al capitalei, au participat la o acțiune cu caracter electoral, de „inaugurare” fastuoasă a unui havuz în sectorul Botanica al mun. Chișinău, lucrări finanțate de primăria capitalei.

Trebuie să menționez că la acel eveniment, deliberat nu a fost invitat nici unul dintre conducătorii interimari actuali ai capitalei, canalizându-se astfel toată atenția către reprezentanții partidului politic PSRM, care au încercat astfel să utilizeze acest eveniment pentru a etala, lucrarea făcută din bani publici drept o realizare de partid.

În aceste condiții, considerăm că se perpetuează practica încetățenită în mod special de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, când se utilizau în campaniile electorale resurse administrative pentru favorizarea propriilor candidați electorali, o practică vicioasă, ce, după cum s-a demonstrat cu prisosință, schimbă puternic opțiunile de vor ale alegătorilor.

În aceste condiții, solicit Comisiei Electorale Centrale atragerea la răspunderea contravențională a partidului politic „Partidul Socialiștilor” și a deputatului PSRM Ion Ceban, pentru utilizarea de resurse administrative, direcționate spre vicierea opțiunii de vot a locuitorilor municipiului Chișinău, în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie”, se arată în comunicat.

UNIMEDIA amintește că, ieri, la ora 20:00 a fost inaugurat un havuz în Parcul Valea Trandafirilor. Costul proiectului este de 5,6 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.


Pub