Serghei Șoigu, într-o vizită privată la Chișinău. Maia Sandu neagă că prezența ar fi una oficială

Vizita Ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a fost una neoficială. Cel puțin asta a declarat prim-ministra Maia Sandu, care precizează că în cadrul vizitei, acesta nu are dreptul să ajungă la unele înțelegeri oficiale.

„Urmează să ne documentăm ce fel de întâlnire a avut loc. Din ce am transmis eu mai degrabă, această vizită a fost una neoficială.

Orișicine are dreptul să se întâlnească cu ministrul Soigu, dar nu are dreptul să ajungă la înțelegeri, pentru că aceste lucruri se fac doar în cadrul unei vizite oficiale.

A fost o vizită privată și detaliile despre cum s-a petrecut această vizită, urmează să le analizăm. A fost chemat de către ministrul de Externe ambasadorul RM la Moscova și acesta urmează să prezinte explicații despre cât de mult a cunoscut privind această vizită și de ce au apărut anumite neclarități, dacă este o vizită privată sau dacă este o vizită neoficială, noi cu toții știm că a fost o vizită neoficială”, a declarat Maia Sandu.

Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a ajuns sâmbătă la Chișinău. Acesta s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova Igor Dodon.


Pub