Reacția SPIA, după ce un fost colonel din cadrul instituției a fost plasat în arest preventiv

Serviciul Protecție Internă și Anticorupția a MAI a venit cu o reacție în urma informațiilor apărute în presă, că precum un colonel din cadrul instituției a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Foto: anticoruptie.md

„În urma difuzării în sursele mass-media a unei informații cu referire la comisarul-șef, Ruslan Ghenciu, șef de direcție în cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), SPIA vine cu urmatoarele precizări:

Astfel, comisarul- șef, GHENCIU Ruslan, a activat în calitate de Şef de Secție în cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, însă din 12 iulie 2019, raportul de activitate a fost sistat.

Astfel, comisarului-şef GHENCIU Ruslan nu este angajat al Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI.

SPIA recomandă insistent surselor mass-media să solicite opinia instituției ori de câte ori aceasta este vizată, pentru a exclude articole cu conținut vădit neveridic, prin intermediul cărora se încearcă manipularea opiniei publice și denigrarea imaginii MAI”, se arată într-o postare pe Facebook.

UNIMEDIA amintește că colonelul Ruslan Ghenciu, șef de direcție în cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a Ministerului de Interne (SPIA), învinuit într-un dosar de corupție, urmează să stea în arest preventiv în Penitenciarul nr.13. Decizia a fost luată, vineri, de Judecătoria Chișinău care a dat curs demersului semnat de procurora Anticorupție, Victoria Furtună. Colonelul Ghenciu, care pledează nevinovat, a reușit să părăsească sediul instanței înainte de a fi încătușat, scrie anticorupție.md.


Pub