O nouă fabrică Dräxlmaier în Republica Moldova. Proiectul prevede crearea a peste 1 500 locuri noi de muncă

PE SCURT

Compania germană Dräxlmaier își lărgește activitatea în Moldova. O nouă fabrică a fost inaugurată la Cahul.

Prin această investiție, producătorul de cabluri auto german își consolidează prezența în țara noastră, urmând să dezvolte în cadrul Zonei Economice Libere din Cahul un proiect investițional în valoare totală de circa 30 milioane euro și care prevede crearea a 1500 locuri de muncă.

PE LUNG

La deschiderea oficială a noii fabrici, Kai Mussman, şef de Operațiuni SE Europa de Est, a apreciat buna cooperare cu autoritățile Republicii Moldova.

„Datorită experienței pozitive pe care o avem în Moldova în ultimii 12 ani, ne-a permis ca noi să ne extindem în sudul țării și să ne promovăm afacerea. Pe aproximativ 17.000 de metri, mai mult de 500 de angajați sunt acum în măsură să producă cablaje electrice de înaltă calitate pentru producătorii de automobile. Numărul angajaților va crește în următorii ani, ceea ce ne va permite să realizăm şi alte proiecte”.

În Moldova, compania Dräxlmaier a venit în 2007, când a deschis prima hală de producere în cadrul Zonei Economice Libere Bălţi. Valoarea totală a investițiilor realizate de către Dräxlmaier Group în cadrul Zonei Economice Libere Bălți constituie circa 100 milioane dolari.

Valoarea vânzărilor nete a producției industriale în anul 2018 a constituit 4,5 miliarde lei. Până în prezent, Dräxlmaier a creat în Republica Moldova în total peste 6000 locuri noi de muncă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.