Platforma DA cere investigaţii
Social 26 august 2019, 20:42 | 1128

Platforma Demnitate și Adevăr a solicitat Procuraturii Generale să investigheze penal circumstanțele în care Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a adoptat deciziile de majorare a tarifelor pentru curentul electric. ”Aceste hotărâri sunt vădit ilegale, neîntemeiate și au fost adoptate cu încălcarea procedurii stabilite”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, după desfășurarea Consiliului Politic Național al formațiunii. Conducerea ANRE nu a reacționat deocamdată la aceste declarații.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr susţine că la majorarea tarifelor pentru curent de către ANRE nu a fost asigurată transparența în procesul decizional, iar dezbaterile din cadrul ședinței de pe 16 august au avut un caracter formal. Mai mult, în opinia lui Andrei Năstase, conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică acționează în interesele Partidului Democrat.

Andrei Năstase a mai declarat că ANRE nu poate majora tarifele pentru energia electrică decât după ce va efectua un audit detaliat la întreprinderile furnizoare pentru a exclude cheltuielile nejustificate.

Năstase a mai spus că există dubii serioase asupra actelor prezentate de ANRE în partea referitoare la majorarea tarifelor, mai ales că încă nu sunt dovezi privind excluderea schemelor ilegale de la procedura de achiziție a curentului.

Astfel, Platforma Demnitate și Adevăr a emis o declarație politică, prin care cere anularea integrală a hotărârilor ANRE din 16 august, când tarifele pentru energia electrică în cazul consumatorilor casnici au fost majorate în medie cu zece bani pentru un kw/h. De asemenea, formațiunea a solicitat Procuraturii Generale să investigheze penal circumstanțele în care au fost adoptate deciziile de majorare a tarifelor. Şefa Serviciului Comunicare al ANRE, Galina Sanduţa, și purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu au fost de găsit pentru o reacție, iar șefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a spus că angajații instituției sunt în mini-vacanță și deocamdată nu poate să ne ofere un comentariu la solicitarea Platformei Demnitate şi Adevăr. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie