Chirtoacă critică și avertizează
Politic 26 august 2019, 20:53 | 1503

”Dodon pupă picioarele lui Șoigu și Putin”. Astfel a comentat liberalul Dorin Chirtoacă sosirea la Chișinău a ministrului rus al Apărării. Șeful PL a criticat și prestația Guvernului Sandu, astfel că nici liderii Blocului ACUM nu au scăpat de mustrări și chiar... avertismente.

Dorin Chirtoacă a criticat dur vizita lui Serghei Șoigu la Chișinău, care a avut loc sâmbătă. Liderul PL s-a arătat indignat mai ales de faptul că oficialul rus a fost autorizat să aterizeze în Republica Moldova, dar și de faptul că acesta a fost primit de președintele Igor Dodon.

În acest context, Dorin Chirtoacă a lansat un apel către liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.

După apelul către liderii blocului ACUM, au urmat avertizări...

Dorin Chirtoacă a anunțat că Partidul Liberal nu va participa la manifestațiile organizate cu ocazia sărbătorilor naționale din 27 și 31 august în semn de protest față de - cităm - ”politica mârșavă a actualei guvernări”. De partea cealaltă, premierul Maia Sandu Spune că Serghei Șoigu s-a aflat într-o vizită privată la Chișinău. Mai mult, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a fost chemat să dea explicații despre această vizită.

Maia Sandu a mai declarat că Guvernul n-a oferit niciun serviciu protocolar pentru vizita lui Serghei Șoigu la Chișinău și nu și-a asumat niciun fel de cheltuieli. Șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru a oferi o reacție la declarațiile făcute de Dorin Chirtoacă. 

Opinia ta contează. Comentează!