(foto) O cu totul altă “viaţă” pentru un pick-up Chevrolet din 1966. Iată cum a fost restaurat şi modernizat

Atelier Rtech Fabrications din orașul american Coeur d’Alene, statul Idaho, şi-a găsit o ocupaţie destul de interesantă – restaurarea şi modernizarea pick-up-urilor old school!

Noua “viaţă” i-a adus şi un motor turbo diesel cu şase cilindri în linie care produce tocmai 550 de cai putere!

Specialiștii au decis să transforme un vechi Chevrolet Crew Cab din 1966 într-un restomod spectaculos botezat Ponderosa. Maşina este construită pe sașiul modelului C30 (anul producţiei 1972) și vopsit la exterior într-o combinaţie de două culori.

Sub capotă are un agregat Cummins de 5.9 litri, preluat de la un pick-up Dodge Ram din 1996, care a mai fost modernizat serios la unele capitole. De exemplu, pistoanele sunt custom de la Mahle, absolut nou este arborele cu came, sistemul de injecţie, colectoarele, turbo compresorul mai performant și sistemul de evacuare a gazelor de eşapament Flowmaster.

Datorită tuturor îmbunătățirilor motorul a ajuns să dezvolte 558 de cai putere și 1.763 Nm de cuplu. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată în cinci trepte şi mai funcţionează alături de o cutie de transfer pentru a face faţă unor condiţii dificile de exploatare.

De asemenea, acest Chevrolet Ponderosa a primit nişte arbori cardanici, semi-axe şi o coloană de direcţie ranforsată. Barele de protecţie sunt originale din uzină, pragurile laterale acţionate electric sunt custom, iar troliul Warn din dotare poate tracta la nevoie până la 5.5 tone.

Printre alte dotări se numără o suspensie pe arcuri lamelare Skyjacker şi amortizoare Bilstein, un nou rezervor de combustibil cu un volum de tocmai 227 de litri, iar roţile au nişte jante exclusive de 20 de inci acoperite cu anvelope Nitto Trail Grapplers de 37 de inci.

Vezi şi: (video) O nouă viaţă pentru un Hudson din 1949: motor V8 cu 647 CP şi tapiţerie cu piele de crocodil

Interiorul maşinii la fel a beneficiat de o atenţie sporită: volanul, planşa de bord, butoanele şi alte comutatoare, toate au fost restaurate cu atenţie. Scaunele noi au fost căptușite cu materiale textile autentice și vizual sunt practic imposibil de deosebit de cele originale.

Mai există şi un sistem audio RetroSound Hermosa (cu suport Bluetooth) despre care nici nu ai spune că este un complex modern, iar cel mai interesant îi este sistemul de navigaţie păstrat de pe acele timpuri – o busolă!

Rtech Fabrications anunţă că preţul unui Ponderosa este de 150.000 de dolari.

Vezi şi: (video) Vin Diesel a primit în dar de ziua sa de naştere o maşină unică, anterior văzută în Furious 8

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/