/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Năstase: Plahotniuc va fi audiat în dosarul decesului lui Luncașu

missing
26 august 2019, ora 20:11

Vlad Plahotniuc ar putea fi audiat în dosarul Luncașu. Cel puțin aceasta a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase, care se arată convins de faptul că fostul lider PD ar putea ajunge în fața procurorilor.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRUL MAI: „Domnul Plahotniuc sau oameni din anturajul său vor fi audiați în acest caz? Cu siguranță. Toți cei care au vreo tangență cu acest caz vor fi audiați. Astea sunt rigorile unei anchete penale. Sunt fost procuror și vă spun din experiența pe care am avut-o. Dacă există în calcul mai multe ipoteze, toate acestea trebuie verificate prin audierea mai multor martori”

Contactat telefonic, șeful interimar de la PCCOCS, Denis Rotaru, a refuzat să ne confirme sau infirme cele declarate de Andrei Năstase, pe motiv că ar prejudicia urmărirea penală. Anterior, Denis Rotaru a declarat pentru Ziarul Național că în cadrul dosarului intentat vor fi efectuate mai multe expertize și vor fi audiate un șir de persoane, inclusiv parteneri de afaceri ai victimei.

Omul de afaceri, apropiat lui Vlad Plahotniuc, a fost găsit mortla data de 17 august, pe un câmp de pe traseul Ialoveni-Durlești. Din spusele șoferului său, acesta l-a chemat pentru a lua o gură de aer. Iurii Luncașu, așa cum a relatat conducătorul auto, s-ar fi împușcat în cap, cu o armă pe ce-i aparținea. Victima ar fi lăsat și un mesaj de adio în care a scris că a cumpărat așa-zisa casă albă în 2017 și că a fost investitor.

La două zile de la decesul bărbatului. Procurorii de la Cauze Speciale au intentat un dosar penal pentru omor intenționat. Într-o postare pe Facebook, fostul lider PD a transmis un mesaj de condoleanțe, menționând că „prietenii adevărați sunt numărați pe degete, iar ei sunt familia pe care ți-o alegi.”

Acum câteva zile, Igor Fraihman, un prieten de-al lui Luncașu, a ieșit în fața jurnaliștilor, unde a vorbit din numele familiei. Acesta s-a abținut să lanseze vreo versiune a morții, dar a menționat că omul de afaceri ar fi fost afectat emoțional de informațiile din presă care i-ar fi denigrat imaginea.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram