/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Peste 50 de tineri și tinere, care urmează să comlpeteze rândurile Poliției, au jurat astăzi credință patriei

missing
26 august 2019, ora 20:17

Peste 50 de tineri, veniți din toată țara, se vor polițiști. Aceștia au depus astăzi jurământul și urmează să completeze rândurile poliției, însă abia după ce vor trece cu bine peste un curs ce va dura patru luni. La capătul acestuia, tinerii vor fi repartizați în diferite subdiviziuni. Ministrul de Interne, prezent la eveniment, a recunoscut că este lipsă mare de numărul locurilor vacante este foarte bani și dă vina pe salariile mici, dar și pe condițiile complicate de muncă.

Printre viitorii polițiști este și această tânără, care spune că visa la această profesie încă din copilărie: „Depunerea jurământului față de patrie este ceva important. Cariera de polițist este un vis al meu de mic copil. Am decis să-mi ating scopul și să devin un polițist adevărat. Întotdeauna mi-a plăcut disciplina și ordinea publică”.

Aliniați în fața Inspectoratului General al Poliției, tinerii păreau copleșiți de emoții: „E o profesie frumoasă. Mi-a plăcut forma, de aceea și am ales poliția. Vreau să contribui la restabilirea ordinii publice. Susținem conducerea. Oricare ar fi, noi acționăm conform legilor”.

„Pentru mine ziua aceasta este plină de emoții, deoarece mi-a reușit să intru în această activitate”.

Și părinții nu-și puteau lua ochii de la ei: „Sunt emoții de fericire și mândrie pentru fiul meu , deoarece a ajuns în rândurile poliției. Mi-e frică, deoarece tineretul nostru are un comportament…”.

„Am venit să-l susțin pe feciorul meu, Grecor Denis. Petru mine, ca și pentru el, este o zi foarte semnificativă, deoarece el astăzi pășește un alt prag, care se numește lucru”.

„Ea a ales. E visul ei de mic copil. O susțin și îi doresc să aibă răbdare și tărie de caracter”.

Deși i-a avertizat că drumul pe care l-au ales nu va fi deloc ușor, ministrul de Interne a ținut să-i încurajeze pe cei 56 de tineri. Pentru jurnaliști, Andrei Năstase a recunoscut că ministerul se confruntă cu o lipsă acută de angajați.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRUL MAI: „Este adevărat. Avem un număr destul de mare de locuri vacante. Care ar fi motivul? Salariile proaste. Condiții proaste de muncă. Știu că foarte multă lume, și mai ales cei care muncesc zeci de ani, își doresc schimbarea, își doresc condiții mai bune. Dar trebuie de înțeles că într-o lună-două nu poți schimba radical lucrurile”.

Tinerii urmează să treacă un curs de patru luni, iar mai apoi vor fi repartizați prin diferite subdiviziuni ale ministerului. Instruirea de care vor beneficia subofițerii la un centru specializat se va în baza unui program, elaborat în comun cu experți ai Poliției din Polonia, Lituania și România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram