/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Și PAS a decis că merge la locale alături de Platforma DA. Aceștia vor înregistra un nou bloc electoral

missing
26 august 2019, ora 20:50

Și membrii Consiliului Politic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au decis că merg în alegerile locale alături de Paltforma DA. Hotărârea a fost luată astăzi, potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco. Împreună PAS și Platforma Da vor participa și la alegerile parlamentare noi din cele patru circumscripții: 17, 33, 48 și 50;

Litvinenco mai spune că mâine, cele două formațiuni vor solicita Comisiei Electorale Centrale înregistrarea blocului electoral: „Depunerea actelor la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea Blocului se va face în momentul în care partidele constituente ale Blocului, în conformitate cu prevederile propriilor statute, vor conveni asupra majorității candidaților comuni din scrutinul local din 20 octombrie a.c.”, a comentat deputatul.

PAS și Platforma DA au participat într-un bloc electoral numit ACUM și la alegerile parlamentare din 24 februarie. Aceștia au creat apoi blocul politic acum, creat deja din fracțiunile parlamentare ale celor două partide.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram