Acordul politic între ACUM și PSRM ar putea fi semnat săptămâna viitoare. Sandu: Se întâmplă că mai dăm în bară, așa cum s-a întâmplat în cazul Curții Constituționale

Prim-ministra Maia Sandu susține că acordul politic între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor (PSRM), care ar urma să asigure continuitatea guvernării de coaliție, ar putea fi semnat săptămâna viitoare, deși există încă disensiuni în legătură cu unele reforme din justiție și procuratură.

Foto: UNIMEDIA

„Reiterez, dacă până săptămâna viitoare nu vom avea un acord comun, o să le prezentăm așa cum sunt ele, pe de o parte și pe alta, și în cadrul consultărilor publice sperăm să ajungem la un numitor comun”.

„Uneori și atunci când intențiile sunt foarte bune se întâmplă că mai dăm în bară, așa cum s-a întâmplat în cazul Curții Constituționale”, a menționat Maia Sandu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Maia Sandu a cerut, din nou, ca noul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, să facă un pas înapoi „și să lase o persoană fără trecut politic să ajungă în această funcție”, dar a recunoscut că votul de la CC nu poate fi schimbat.

„Nu am anticipat niște lucruri și trebuie să ni le asumăm cu toții”, a mai adăugat prim-ministra.

UNIMEDIA amintește că potrivit lui Igor Dodon, semnarea acordului ACUM-PSRM este pe ultima suta de metri.

„Cred că suntem la ultima etapă privind semnarea acestui acord. Cel mai probabil, acest acord va fi contrasemnat și de președintele țării, ca suport pentru implimentarea reformelor”, a spus Igor Dodon.

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, a precizat că semnarea unui acord ACUM-PSRM se poate întâmpla numai după un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizare, reforme economice şi măsuri de protecţie socială.

La data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.


Pub