Eliza G din Italia a câștigat marele trofeu al festivalului Cerbul de Aur 2019// VIDEO

PE SCURT

Interpretă din Italia, Elisa G este marea câştigătoare a concursului Cerbul de Aur 2019 şi a premiului de 25 000 de euro. Artista a interpretat, în concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) şi „Altro che favole”.

„Sunt foarte fericită şi este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în ţara voastră frumoasă şi a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G, vizibil emoţionată, transmite TVR Moldova.

PE LUNG

Eliza G, pe numele real Elisa Gaiotto, este o cântăreaţă şi compozitoare italiană cunoscută pe scena internaţională pop, în special în America Latină şi Europa, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Alături de câştigătorul Marelui Trofeu, Festivalul şi-a aflat şi ceilalţi laureaţi:

Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului şi Vasile Şirli, preşedintele Juriului;

Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului;

Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului;

Premiul special al publicului – Florin Răduţă, România, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Braşovului;

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, Preşedinte-Director General SRTv şi Georgică Severin, Preşedinte-Director General al SRR.

Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov;

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreaţă), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreaţă), Erminio Sinni (cântăreţ, compozitor) şi preşedintele juriului Vasile Şirli (compozitor, producător muzical).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.