Un primar din Anenii Noi riscă să-și piardă mandatul. A încheiat un acord adițional cu fiica sa

PE SCURT

Un primar din Anenii Noi riscă să-și piardă mandatul, după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat că acesta a încheiat un acord adițional cu fiica sa, care este fondatoarea și conducătoarea unei gospodării țărănești, încălcând astfel regimul juridic al conflictului de interese.

PE LUNG

Potrivit ANI, este vorba despre acordul de modificare a contractului de arendă a terenurilor, contract ce a fost semnat încă în 2012.

Autoritatea a precizat că primarul nu a avut dreptul să încheie acte juridice cu persoane apropiate, pentru că generează un conflict de interese. Iar în asemenea situații, el trebuia să informeze Autoritatea Națională de Integritate imediat despre conflictul de interese în care se află și să nu încheie actul juridic până la soluționarea conflictului de interese.

La rândul său, primarul a menționat că prin acest acord el nu și-a favorizat fiica și nici nu a adus prejudicii primăriei.

Autoritatea Națională de Integritate a precizat că va sesiza Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat în vederea revocării primarului din funcție, cu decăderea din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Foto: Poză simbol

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.