image
Sursa foto: ria.ru

Rusia a început să vândă limuzine similare cu cele utilizate de Vladimir Putin

Rusia a inaugurat vineri o reprezentanţă auto care va vinde limuzine de lux marca Aurus, un tip de automobil utilizat şi de preşedintele Vladimir Putin, transmit Reuters și Agerpres.

Aceste limuzine sunt destinate să fie moşternitoarele celebrelor sedanuri ZIL, care timp de decenii au transportat liderii sovietici.

La un preţ de pornire de 18 milioane ruble (274.000 de dolari) în configuraţia de bază, limuzina Aurus este destinată clienţilor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, precum şi cumpărătorilor din Europa şi China.

“Ne aşteptăm ca o reprezentanţă similară să fie deschisă în China în 2020-2021” a declarant ministrul rus al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov.

Statul rus a investit peste 12,4 miliarde ruble (189 milioane dolari) în proiectul limuzinei Aurus începând din 2013. Vehiculele sunt produse de un institut de cercetare rusesc cunoscut sub acronimul NAMI, în parteneriat cu producătorul rus de automobile Sollers.

La ceremonia de inaugurare a showroom-ului a fost prezentat modelul sedan Aurus Senat.

“Varianta minivan şi SUV-ul Komendant sunt în faza de testare. Sper ca ultimul să fie dezvăluit în 2020 la Salonul auto international de la Moscova” a spus Manturov.

O versiune hibrid şi una complet electrică a limuzinei Aurus ar urma să fie gata în 2024-2025.

Directorul general de la Aurus, Adil Shirinov, a spus că potenţialii clienți ai limuzinei nu sunt doar oficialii guvernamentali ci şi oamenii de afaceri.

“Credem că clientela va fi destul de extinsă”, a apreciat Adil Shirinov.

Potrivit acestuia, Aurus a început să preia comenzi, dar nu are programate vânzări cu amănuntul în cursul acestui an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: