Simona Halep, jucătoarea cu cele mai bune rezultate la turneele de Mare Şlem din ultimii patru ani

Românca Simona Halep este jucătoarea cu cele mai bune rezultate la turneele de Mare Şlem din ultimii patru ani, potrivit unui clasament realizat de site-ul circuitului profesioniste feminin de tenis (WTA).

Foto: BBC

Halep, numărul patru mondial, şi-a trecut în palmares luna trecută, la Wimbledon, al doilea său titlu de Mare Şlem, după cel de la Roland Garros (2018), câştigând categoric finala cu legendara jucătoare americană Serena Williams, 6-2, 6-2,în mai puţin de o oră.

Halep, care are cel mai bun rezultat al său la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, o semifinală în 2015, a ieşit din primul tur la ultimele două ediţii ale turneului, în 2017 şi 2018.

Clasamentul Slam Index a fost alcătuit pe următoarele criterii: 100% din punctele câştigate la turneele Grand Slams din 2019, 75% la cele din 2018, 50% la turneele din 2017, 25% din punctele obţinute la turneele de Mare Şlem din 2016.

În această perioadă, Simona Halep a reuşit să joace opt sferturi de finală, iar americanca Serena Williams, nouă, transmite Agerpres.


Pub