(foto) Partidul Socialiștilor, Partidul Nostru și Partidul „Șor”, au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”. Greceanîi: „Nu vom permite să rescriem istoria, să interpretăm sensul istoric al zilei de 24 august”

Deputați și membri ai Partidului Socialiștilor, Partidul „Șor”, precum și conducerea Partidul Nostru, a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, „cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”

Foto: colaj UNIMEDIA

Membrii și simpatizanții Partidului Politic „Șor” au comemorat jertfele celor căzuți pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă încă la primele ore ale dimineții. Participanții au mers în coloană de la sediul formațiunii până la Complexul Memorial „Eternitate”, unde au depus flori și au ținut un minut de reculegere în memoria ostașilor, se arată într-un comunicat emis presei de Partidul „Șor”

Ulterior, deputații fracțiunii parlamentare împreună cu membrii fracțiunii Pentru Orhei din cadrul consiliului municipal Orhei, alături de autoritățile publice locale din Orhei, au depus flori și la monumentele eroilor din Orhei și comuna Jora de Mijloc.

Partidul Politic Șor consideră data de 24 august 1944 drept una care a schimbat radical cursul istoriei Moldovei. „Această zi, în 1944, a însemnat sfârșitul anilor de tragedie care acoperise pământurile noastre, sfârșitul zilelor negre cu răutate și violență. Și, totodată, a însemnat începutul unei noi vieți, al muncii creative și transformărilor pozitive. Începutul Moldovei însorite și transformării plaiului nostru în unul din cele mai frumoase locuri pe pământ”.

ȘOR / Sursa:ȘOR

Președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a declarat, într-un discurs publicat pe pagina PSRM: „Astăzi, cineva încearcă să ne rescrie istoria și să ne impună o amintire grea a înfrîngerii. Nouă ni se propune ca împreună cu susținătorii spirituali ai lui Antonescu să sărbătorim o zi de doliu. Amintesc că desfășurarea rapidă a operațiunii Iași-Chișinău a provocat la 23 august 1944 o răscoală antiguvernamentală în țara vecină România și căderea regimului nazist Antonescu.

Nu vom permite să rescriem istoria, să interpretăm sensul istoric al zilei de 24 august, să uităm de semnificația mare pe care o are pentru noi această victorie la obținerea căreia au participat și compatrioții noștri. 300 de mii de locuitori ai Moldovei au luptat pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei în rîndurile Armatei Roșii, dintre care 18 au devenit Eroi ai Uniunii Sovietice. Mai mult de 60 de mii dintre ei au căzut eroic pe câmpurile de luptă”.

PSRM / Sursa:PSRM

Și Partidul Nostru, în frunte cu Renato Usatîi a depus astăzi flori la monumentul eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

PN / Sursa:UNIMEDIA


Pub