Ce zic autoritățile despre incidentul aeronautic în care un avion cu 140 de pasageri la bord a fost la un pas de a se ciocni cu un avion de mici dimensiuni

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că Ministerul Economiei și Infrastructurii este instituția responsabila pentru examinarea incidentelor aeronautice. AAC confirmă că a fost infomată despre incidentul care a avut loc în iunie curent.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

După ce în spațiul public a ajuns informația precum că o aeronavă cu 140 de pasageri la bord a fost la un pas de a se ciocni cu un avion de mici dimensiuni, AAC declară:

„Ministerul Economiei și Infrastructurii este instituția responsabila pentru examinarea incidentelor aeronautice. Pe acest caz, prin intermediul sistemului de raportare voluntară instituit pe siteul AAC am fost informați despre acest incident în luna iunie. AAC a solicitat examinarea acestuia de către MoldATSA cu solicitarea de a ne informa despre cauzele produse. În cadrul inspecțiilor AAC se vor verifica inclusiv și realizarea măsurilor corective propuse”.

Iulian Scorpan, directorul Air Moldova, a precizat pentru ZdG că a auzit despre incident din presă și că instituția nu a fost anunțată și nu cunoștea despre acest caz. „Sunt sincer cu dvs și vă spun că am aflat din presă despre asta. Deja miercuri, după aceste zile libere. Dacă sunt așa cazuri, Moldatsa trebuie să raporteze la Autoritate. Din ce știu, n-a fost niciun raport, nimic. Probabil nici autoritatea nu știe”, a declarat Scropan.

Amintim că un accident aviatic a fost la un pas să se producă în R. Moldova, din cauza insuficienței de personal care asigură controlul navigației. Despre asta a confirmat pe Facebook și un angajat al companiei „Moldatsa”, care se arată indignat de faptul că autoritățile nu au întreprins nimic pentru a rezolva problema, astfel încât să nu mai avem parte de incidente similare.


Pub