Andrei Năstase, despre concertul lui Dodon: „Ca primar ales al capitalei nu aș fi autorizat în Piața Marii Adunări Naționale un eveniment de natură să divizeze societatea”

Vicepremierul Andrei Năstase spune că nu ar fi autorizat în Piața Marii Adunări Naționale, „cel mai sacru și unificator spațiu din istoria țării noastre, un eveniment de natură să divizeze societatea”. Declarația a fost făcută în contextul evenimentului din această seară organizat sub egida lui Igor Dodon, dedicat „celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”.

Foto: UNIMEDIA

„Nu guvernul din care fac parte a readus geopolitica în spațiul public. Noi am decis să comemorăm în data de 23 august victimele tuturor regimurilor totalitare, pentru că – indiferent de ideologie – acestea au adus suferința și frica pe meleagurile noastre, lipsindu-i pe oameni de bunul cel mai de preț: demnitatea. Ne-am dorit să fie o comemorare care să unească societatea. Din păcate, există însă politicieni care pângăresc traumele trăite de părinții și bunicii noștri pentru a obține dividende politice.

Pe de altă parte, cred sincer: niciun om de pe acest Pământ, printr-o vizită la Chișinău, nu poate schimba istoria poporului nostru. Așa cum niciun concert nu ne poate face să uităm crimele comise aici în numele unui regim pe care astăzi unii încearcă să îl spele de păcate. Ca primar ales al capitalei vă mai spun ceva: eu nu aș fi autorizat în Piața Marii Adunări Naționale, cel mai sacru și unificator spațiu din istoria țării noastre, un eveniment de natură să divizeze societatea”, a declarat Andrei Năstase pentru media.md.


Pub