„Nu pentru a discuta subiecte oficiale”. Ce va face ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu în R.Moldova

PE SCURT

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, efectuează o vizită astăzi în Republica Moldova. Președintele Igor Dodon, care l-a invitat pe oficialul rus, a declarat că vizita lui Șoigu nu este una oficială, și , respectiv, „nu vor fi discutate subiecte oficiale.

Cu toate acestea, șeful statului a spus că nu exclude faptul că în discuțiile cu ministrul rus se va discuta și despre prezența trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

PE LUNG

După ce a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” cu prilejul „celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de fasciști”, Igor Dodon le-a spus reprezentanților mass-media că Serghei Șoigu va participa la evenimentele de comemorare de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, care sunt organizate sub patronajul șefului statului.

Întrebat dacă va discuta cu Șoigu despre prezența militarilor ruși din regiunea transnistreană, Igor Dodon a spus că vizita lui Șoigu este neoficială.

Dlui nu se află într-o vizită oficială pentru a aborda subiecte oficiale. Dar evident că în discuții bilaterale voi aborda toate subiectele, inclusiv acesta”, a spus Igor Dodon.

Precizăm că ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu vine în vizită la Chișinău la invitația președintelui Dodon.

Anterior prim-ministra Maia Sandu a declarat că vizita ministrului rus al Apărării nu va fi una oficială, întrucât Guvernul nu a fost notificat din timp și nu au fost făcute demersurile necesare în acest sens. Guvernul nu a fost implicat în această vizită și nu pot fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale.

Ministrul Apărării Pavel Voicu a declarat anterior că intenționează să discute cu omologul său despre situația de la depozitul de armament de la Cobasna.

„Anterior am convenit ca până la finele lunii august o să se vadă cum stau lucrurile la acest depozit și vom veni cu propuneri comune pentru evacuarea sau nimicirea acestora”, a spus anterior ministrul Voicu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.