Doi cetățeni turci, opriți pe Aeroportul Chișinău. Ce au depistat polițiștii de frontieră în actele acestora

PE SCURT

Doi cetățeni de origine kurdă, locuitori din sud-estul Turciei, au fost opriți pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au prezentat două permise de ședere cipriote cu semne vădite de falsificare. Cazul a fost înregistrat ieri, în timpul efectuării controlului de frontieră la ruta Chișinău-Kiev.

Străinilor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

PE LUNG

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, pentru formalitățile de control s-au apropiat doi bărbați de 24 și 38 de ani, care s-au legitimat în baza pașapoartelor eliberate de autoritățile din Turcia.

În timpul verificării documentelor, dar și în discuție cu aceștia s-a aflat că urmează să ajungă în Cehia.

În cooperare colegii din Biroul Migrație și Azil al MAI, polițiștii de frontieră au solicitat să prezinte acte care le-ar permite șederea legală într-un stat european.

În acest sens, bărbații au înmânat pentru control permise de ședere, care ar fi emise de autoritățile cipriote. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind falsificate.

Din cercetările primare s-a aflat că cei doi cetățeni turci ar fi fost ajutați de o persoană străină la perfectarea actelor contrafăcute, inclusiv la organizarea călătoriei acestora în Cehia.

Ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală din Aeroportul Internațional Chișinău continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.