Brexitul a fost discutat la Paris
Externe 24 august 2019, 12:02 | 1206

Boris Johnson încearcă să obțină renegocierea acordului în privința Brexitului. După întâlnirea de la Berlin cu Angela Merkel, el a mers la Paris, la o întrevedere cu Emmanuel Macron.

Președintele Franței a insistat însă că nu va exista niciun nou acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, programată să aibă loc la 31 octombrie, și a precizat că Londra are doar câteva zile să vină cu o alternativă pentru „backstop”, ce reglementează situația la granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord, după Brexit.

Premierul britanic a readus însă în discuție termenul oferit de Angela Merkel, care a precizat în timpul întâlnirii dintre cei doi că Marea Britanie trebuie să vină cu alternative privind granița cu Irlanda în termen de 30 de zile.

Angela Merkel a precizat că mesajul ei a fost interpretat. Ea spune că nu a oferit Marii Britanii 30 de zile pentru a găsi o soluţie privind problema de la graniţa irlandeză, ci doar a dorit să scoată în evidenţă timpul scurt până la ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Premierul britanic nu a părut deloc intimidat de presiunea venită din partea oficialilor europeni. Din contră. A fost extrem de relaxat, cu picioarele pe masa din fața lui Macron.

Opinia ta contează. Comentează!