Renato Usatîi, la aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de fasciști: trebuie să marcăm toate evenimentele legate de eliberarea țării

by Rec_lama
Distribuiti mai departe...

Membri și simpatizanți ai Partidului Nostru, în frunte cu liderul formațiunii, Renato Usatîi, au marcat în această dimineață, la Complexul Memorial „Eternitate”, aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Participanții au depus flori la „focul veșnic” și au ținut un moment de reculegere în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial și, în special, a celor care și-au pierdut viața pentru eliberarea țării noastre.

Operațiunea Iași-Chișinău, în urma căreia a fost posibilă eliberarea Moldovei, dar care a contribuit mult și la victoria generală asupra fascismului, este una din cele mai de succes manevre militare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a menționat Renato Usatîi. „Este considerată una din cele mai de succes operațiuni militare din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Trebuie să fie o zi importantă pentru noi toți, deoarece trăim în pace datorită acelor oameni care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Renato Usatîi.

El a criticat faptul că în prezent există voci care pun la îndoială efortul ostașilor sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial. „Noi trebuie să marcăm toate evenimentele importante legate de istoria noastră, de eliberarea țării. Sunt foarte deranjat că mulți încearcă să speculeze, să interpreteze greșit contribuția soldaților sovietici, care au luptat pentru eliberarea țării și datorită cărora avem pace pe pământ”, a declarat Usatîi.

Potrivit liderului Partidului Nostru, tradițiile de comemorare a ostașilor căzuți în acel război trebuiesc transmise și generațiilor următoare. „Fără trecut nu putem avea viitor. Trebuie să păstrăm în memorie vitejia acelor oameni, pentru că datorită lor astăzi ne cresc copiii. Trebuie să le transmitem și copiilor noștri această memorie”, a îndemnat Renato Usatîi.

Este de menționat că Partidul Nostru organizează sâmbătă, 24 august, o serie de evenimente dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Astfel, după depunerile de flori, va fi organizată o cursă auto spre capul de pod Șerpeni. Totodată, la Bălți este organizat un Marș al memoriei și depuneri de flori la Memorialul gloriei militare. De asemenea, activiștii „Partidului Nostru” depun flori la mormintele ostașilor și la memorialele gloriei militare și în alte localități din Republica Moldova.

Семьдесят пять лет назад завершилась Ясско-Кишиневская операция. В результате этой военной операции против нацистской…

Опубликовано Усатый Ренато-Renato Usatii Суббота, 24 августа 2019 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...