(FOTO) Capul de pod Șerpeni: „Partidul Nostru” a comemorat eroii care au eliberat Moldova de jugul fascist

by Rec_lama
Distribuiti mai departe...

Membri și simpatizanți ai Partidului Politic „Partidul Nostru” (PPPN), în frunte cu Renato Usatîi, liderul formațiunii, au organizat sâmbătă, 24 august, tradiționala cursă automobilistică spre Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”. Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni de comemorare organizate astăzi în mai multe localități din țară de către PPPN, în contextul aniversării a 75 de ani de la Operațiunea Iași-Chișinău, în urma căreia Moldova a fost eliberată de sub ocupația fascistă.

Potrivit liderului PPPN, Renato Usatîi, ziua când este marcată Operațiunea Iași-Chișinău „trebuie să fie o zi importantă pentru noi toți, deoarece trăim în pace datorită acelor oameni care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial”. Renato Usatîi susține că operațiunea de eliberare a Moldovei a contribuit mult și la victoria generală asupra fascismului.

„Sunt bucuros că bunele tradiții ale Partidului Nostru de până în anul 2016 au renăscut. Cât voi trăi atât timp vom marca acele sărbători care educă corect viitoarele generații”, a declarat Renato Usatîi.

În context, liderul PPPN și-a îndemnat concetățenii să păstreze în memorie vitejia ostașilor care au luptat cu mari sacrificii pentru ca astăzi să ne bucurăm de pace și armonie. „Operațiunea Iași-Chișinău este considerată una din cele mai de succes operațiuni militare din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Trebuie să le transmitem și copiilor noștri această memorie”, a menționat Renato Usatîi.

Reamintim că în această dimineață, cu ocazia aniversării celor 75 de ani de la Operațiunea Iași-Chișinău, membri și simpatizanți ai PPPN împreună cu liderul formațiunii politice, Renato Usatîi, au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, unde au ținut un moment de reculegere în amintirea celor care și-au pierdut viața în lupta pentru eliberarea de sub jugul fascist. Totodată, la Bălți a fost organizat un Marș al memoriei și depuneri de flori la Memorialul gloriei militare. Tot la Bălți, începând cu ora 21.30, activiștii PPPN anunță că vor lansa baloane și vor desfășura cele mai spectaculoase artificii organizate vreodată în nordul Moldovei.

PPPN a organizat astăzi depuneri flori la mormintele ostașilor și la memorialele gloriei militare și în mai multe localități din țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...