(video) Aglomeraţie la vama Palanca, deşi a fost dat în exploatare un terminal nou cu control comun

Poliția de Frontieră informează că pe parcursul celor trei luni de vară, în unele puncte de trecere a frontierei de stat și în anumite perioade de timp se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare.

De la primele ore ale dimineţii şi până la ora amiezii în trei puncte de trecere s-a semnalat trafic intensiv. La moment, potrivit aplicaţiei Trafic Online, doar în punctul de trecere Palanca timpul de aşteptare anunţat este de 120 de minute! Asta pentru că cozile de maşini se întind pe o lungime de câţiva kilometri şi mai multe imagini care au apărut pe o reţea de socializare demonstrează acest lucru.

De la ora 03:30 pe sensul de ieșire din țară au început să crească timpii de așteptare în punctul de trecere comun Palanca. Către ora 08:30 s-a menținut trafic intensiv și un flux continuu de mijloace de transport. Cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina activează şi acum la capacitate maximă.

S-au deschis spre circulație toate pistele, inclusiv este direcționat o parte din flux pe alte două benzi destinate intrării în țară. Polițiștii de frontieră comunică cu cetățenii, în majoritate sunt conaționali care au ales să se bucure de zilele libere pe litoralul Mării Negre din Ucraina.

Totodată, trafic intensiv a fost și în punctul de trecere Tudora. Rândul format la intrarea în Ucraina, din punctul de trecere ucrainean Starokazacie, s-a întins pe partea moldovenească. Astfel că circulația prin acest PTF era anevoioasă.

Trafic intensiv a fost de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga. Circa o sută de mijloace de transport au format coadă la PTF pentru a ieși din țară. La linia de control a fost suplimentat numărul de angajați, dar și în ajutor au intervenit polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. La ora actuală timpul de așteptare nu depășește 30 de minute. Călătorilor li se recomandă să opteze şi pentru cel mai apropiat punct de trecere Larga-Kelmențî, care activează în regim normal.

Către ora 12:00 situația a fost restabilită şi în punctele de trecere Sculeni și Cahul după ce mai devreme programul de înregistrare a persoanelor și mijloacelor de transport a părţii româneşti a funcţionat cu întreruperi.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 90.098 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 52.349 – a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 51.716 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19.585 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în RM – 10.234.

Vezi cum arată mai nou vama Palanca: (video) Control comun şi într-un singur loc. Vama „Palanca”, deschisă acum pentru toate vehiculele

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/