/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Polițiștii de frontieră vor intensifica controlul la hotar în minivacanța legată de sărbătorile naționale

24 august 2019, ora 17:41

Pentru a menține stabilă situația la graniță și pentru a nu se forma cozi interminabile, Poliția de Frontieră va intensifica controlul la punctele de trecere. De asemenea, va asigura un nivel adecvat de reacționare la evenimentele care pot genera situații de criză, anunță instituția.

Astfel, în următoarele opt zile se vor suplimenta activitățile ordinare de control al frontierei, în special se va lucra la capacitate maximă în perioadele de intensitate în trafic, fiind vorba de orele matinale și cele de după masă, a fiecărei zile din săptămână.

Pentru a evita formarea rândurilor și pentru a nu permite creșterea considerabilă a timpilor de așteptare, polițiștii de frontieră le recomandă cetățenilor să diversifice alegerea punctelor de trecere pentru traversarea frontierei de stat. Menționăm că sunt deschise spre circulație cu România șapte puncte de trecere, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere.

La frontiera moldo-română cel mai aglomerat punct de trecere este  zilele Leușeni. În zilele următoare se așteaptă ca numărul de traversări să se dubleze sau chiar tripleze, comparativ cu o zi obșnuită. Orele, în care se atestă aglomerație în PTF Leușeni, pe sensul de ieșire din țară sunt: 06:00-08:00/13:00-15:00, iar pe direcția intrare în țară sunt: 15:00-18:00/21:00-23:00.

La granița cu Ucraina, în următoarea perioadă se va înregistra un flux majorat în mai multe puncte de trecere: Palanca, Tudora, Criva și Mirnoe. „Mulți dintre cetățenii moldoveni nu vor ezita să petreacă pe litoralul Mării Negre, dar și să meargă la piață în Ucraina, în contextul pregătirilor de început de an școlar. Conform unei analize a datelor statistice din ultimele zile, dar și comparativ cu anii trecuți, orele cu densitate în trafic sunt dimineața (06:00–09:00), după masă (16:00–18:00) și seara târziu (20:00–22:00). Recomandăm călătorilor, în primul rând să aleagă pentru traversarea frontierei și punctele de trecere din proximitatea celor mai solicitate, spre ex.: pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar prin PTF-urile din estul țării să se țină cont de orele în care se atestă trafic intensiv”, se spune într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Instituția anunță că va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor deschide toate benzile de circulație pe teritoriile PTF-urilor, se va acorda o atenție specială familiilor cu copii și altor categorii de persoane (bătrâni, persoane cu dezabilități, etc.) supuse controlului de frontieră fără rând, precum și redirecționarea acestora pe pistele libere, se va implementa procedura REVERS – redirecționarea fluxului de pe un sens de deplasare pe altul (intrare/ieșire), vor interveni grupurile de suport, formate din specialiștii din sediul IGPF, având rolul de a informa și comunica cu oamenii și se vor afla în continuare corturile anticaniculă pe teritoriul celor mai tranzitate puncte de trecere, unde călătorilor le vor fi asigurate asistență medicală și apă potabilă.

Anul trecut, în perioada 23 – 31 august, la frontiera Republicii Moldova, pe ambele sensuri de circulație s-au înregistrat 785 mii traversări persoane și 165 mii de traversări mașini.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram